Gyöngyszemek a remixkultúrából, videós mémek, érdekességek

TV tenor

TV tenor

Két VJ meghódította Hollywoodot

2008. június 11. - nagytv2141
A remix kultúra jó mélyen berágta magát a társadalomba. Hollywood sem mentesült ez alól, a DJ-k után a VJ-k is helyet követelnek maguknak.

Az ADDICTIVE TV nevű brit formáció többször volt Budapesten, így biztosan sokan látták és hallották már őket. Olyan performanszokat készítenek, amelyek során hang- és videofelvételeket alapanyagként használva hoznak létre - akár élőben is - audiovizuális(AV) remixeket.

Egy a New Line Cinema által gyártott Antonio Banderas filmre kérték fel a VJ-duót, hogy készítsenek remixet.  A vírusfilm díjat is nyert és a film DVD-jén extraként szerepel.

Addictive TV remix - Antonio Banderas, Take the lead



A remix 2006-os, de máig tartó hatású, hiszen ez volt az első alkalom, amikor egy nagy hollywoodi produkcióhoz AV remix készült, így (is) reklámozva a filmet. Graham Daniels -az egyik Addictive tag - szerint ez azért nagy jelentőségű, mert mutatja azt, hogy a "nagy" média kinyitott a VJ-k felé.

Graham szerint nincs különbség a zenei kultúrában történt sampler és remix korszak indulása, és az audiovizuális remixek(AV remixek) természete között, csak a technikai akadályok miatt van ilyen nagy időbeli különbség.

Valahol az Italian boj című film-remixnél kezdték a pályát a srácok.



Aztán a Sky channelnél is kipróbálták mi lenne, ha a tv-programok ajánlói egy masszában új jelentéssel bírnának:



És egy nagy klasszikushoz is hozzányúltak.

Addictive TV - The Rolling Bond



Aki még nem unta meg, annak erre tessék tovább:

IRON MAN

SNAKES ON A PLANE
süti beállítások módosítása