Gyöngyszemek a remixkultúrából, videós mémek, érdekességek

TV tenor

TV tenor

Táncoló csirkétől a Kékduna keringőig

2008. szeptember 05. - nagytv2141

Furcsán alakult legutóbbi remixvideó nyomozásom története.

Valahol Werner Herzog német rendező 1977-es Bruno vándorlásai című filmjénél kezdődik a sztori. A film legvége, mely egyesek szerint a legbizarrabb filmbefejezések között dobogós lenne, itt látható: 

 

Ami akkor egy művészfilm végén is nehezen emészthető volt, mert próbálta az ember megérteni az összefüggéseket.

Eltelt 30 év, és lehet, hogy ettől függetlenül, de a táncoló csirke bizarr témája - technoba ültetve - előkerült. Ma már egyszerűbb a világ: jelentéseket nem kell keresni, nézzék meg sokat az aktuális őrületünket. A Domino's Pizza vírusvideója is erről tanúskodik: nem kezd nekiállni magyarázni hagyományokról, és ízekről, csak szórakoztat, az egykor morbidnak tűnő csirkés témával:

Nem lenne 21. ez a század, ha erre a közbeszéd - jelen esetben a videomegosztók társadalma - ne reagált volna. A nyomozás következő eleme a Muppet Show-hoz vezet, ők sem hagyhatták a témát annyiban. Egy kampányhoz készült videó a többképernyős-csirkés témát átvitte a klasszikus zene terére.

Kékduna keringő, bábcsirkékre átírva: 

A zenei stílus maradt, új szereplő a porondon: egy civil, akik önmagával énekel kórusban, tőrőlmetszett felhasználó által gyártott, élvezhető remixvideó.

Majd vissza a Muppetshow-hoz, Meepmeep kontrázott rá:

süti beállítások módosítása