Gyöngyszemek a remixkultúrából, videós mémek, érdekességek

TV tenor

TV tenor

Remixvideó számítógépes játékokkal

2008. július 03. - nagytv2141

A kezdetben unatkozó kollégisták számítógépes játékokból készített videói ma már olcsó, és jó üzleti lehetőséggel kecsegtetnek: akár virtuális forgatást is lehet velük lebonyolítani, és klipeket, promóciós videókat készíteni.

Call of Duty promóció - techno 4 fegyverre

A számítógépes játékok segítségével készített klipek nem mai keletűek. A machinima videók először csak a játékosok egymás segítésére készítették, bemutatva a nehéz helyzetek megoldását, vagy csak hősi tetteiket örökítették meg egy képlopó program segítségével, ami a játék minden mozzanatát rögzítette.

A műfaj kialalkulásáról itt lehet még olvasni. Vannak vállfajai, pl. a Second Life is jól használható tér virtuális filmforgatáshoz.

Amikor már minden szegletét megismerték az adott fps(first person shooting) vagy más 3d játéknak, jött az ökörködés. Én valahol a quake2-nél, "god mode"-ban (hallhatlanul) a szörnyek összegyűjtésével, és ritmikus táncra kényszerítésével hagytam abba ezt a műfajt. Azóta továbbfejlődött, néhány példa csodaszépen mutatja, mikre képes egy pihent elme. 

Egy kis tánc a katonák közt: 

Videóklipeket is készíthetünk, amelyekből van akik már slágerlistát is felállítanak.

Ez itt például Beyonce "Irreplaceable" című száma: 

Se szeri, se száma ma már a machinima videóknak, hiszen a legolcsóbban, forgatócsoport, kamerák, kellékek, utazás, sőt, színészek nélkül lehet szinte bármit forgatni. Nem kell túl sokat nyomozni, és máris megtalálhatjuk a jövő egyik nagy videós üzletét: a virtuális színészeket gyártó szoftvercéget.

Első színészük bemutatkozása:

süti beállítások módosítása