Gyöngyszemek a remixkultúrából, videós mémek, érdekességek

TV tenor

TV tenor

Videódal - mindent a szemnek és a fülnek!

2008. július 01. - nagytv2141

A videódal szabályai:

1. Amit látsz, azt hallod is (what you see is what you hear)
2. Ha valamilyen hangszert hallasz, látnod is kell - nincsenek rejtett hangok, mindent a szemnek ÉS a fülnek!

Így indul a Jack Conte által "kitalált" - vagy általam először megtalált - új műfaj leírása, mellékelve a következő videóval:

Radiohead/Chopin egyveleg

 

Jól hangzik az egész, de megnézve több videóját, inkább csak a kiindulási alapnak tekinthető Hyperactive - igen, megint Lasse Gjersten - sikerét próbálta enyhén továbbgondolni Jack. Már csak azért is, mert az eleinte teljesen élőben, tehát a különböző szólamokat egyben feljátszó videókat egymás mellé tette, de később már ő maga kezdte "stopmotion-osan" vágni, és így elkészíteni dalait. Ennek ellenére nagyon friss, és tetszetős videói vannak.

Van valami bája az ilyen egyszerre-látom-és-hallom zenélésnek, éppen ellenkezője annak az esetnek, amikor bemutatnak egy régi rádióstúdiót, ahol épp egy színdarabot játszanak fel, közben pedig láthatjuk a lelkes hallgatót, akinek a fejében egészen más dolog bontakozik ki, csupán a hangok és a tartalom sajátos kontextusa miatt.

Nos, Jack Conte a képzeletünk gazdagságát elveszi, és mindent megmutat, éppen ezzel valami újat beletéve a számaiba.

Az egyik legjobb száma a Kollaboration című videó, amit Natalie Dawn barátnőjével vett fel (Björkhöz hasonló hangja van a lánynak). Kiemelném a vizespoharat szívószállal és triangulum ütőkkel, nagyon szépen szól!

Pomplamoose VideoSong - Pas Encore

süti beállítások módosítása