Gyöngyszemek a remixkultúrából, videós mémek, érdekességek

TV tenor

TV tenor

Lasse Gjersten - a hiperaktív

2008. június 13. - nagytv2141
Egy norvég srác, aki két egyszerű(?) klipjével összesen több mint 30 millió nézőt szerzett - és világhírt, annak ellenére, hogy nem tud semmilyen hangszeren sem játszani. A remixvideók olyan mintáit hozta létre, amit azóta nagyon-nagyon sokan igyekeztek utánozni.

 Amatőr - nem ért a hangszerekhez



A dal audiója innen letölthető. Persze, voltak elődei, hiszen Tímár Péter Ládagyárában is viccesen operáltak az időugrásokkal, de ez eszenciája a kép és hang összefonódásának, amely eredményeképp valami új jön létre.

 Hyperactive - szájdobolni sem tud



A Hyeperactive 2006-ban a legkreatívabb videó díját is elnyerta a Youtube-on. A videóval interaktív formában- tehát általunk nyomkodva a srác szájdob videódarabkáit - itt játszhatunk is.

A youtube siker gyümölcse többek között néhány felkérés lett, például a Chevrolettől és az MTV-től.

A felhasználók által generált tartalmak nem csak a tv-ből, mozifilmekből részletek kilopásával azonosíthatók, mert itt éppen fordítva történt!

A Cartoon Network egy produkciójához, a "Foster's Home for Imaginary Friends"-hez szépen lemásolta a technikát, amiért is Lasse eleinte nagyon megorrolt, és jogi útra akarta terelni a dolgokat. Ügyvédekkel beszélve pedig alábbhagyott ezzel a szándékkel, túl fárasztónak tartva az ügy véghezvitelét.

Később már mint rendező bukkant fel Giovanni Sollima csellista mellett, Sogno ad Occhi Aperti című művéhez készített kétrészes videoklipet - ahol Lasse szintén nem tagadta meg önmagát.



A csellista filmjének második része.

Tavaly nyáron egy svéd rapper, Timbuktu Get fizzy számához készített klipet:



Lasse Gjersten sajátos önéletrajza- természetesen videón.

És wikipedián.

Happy End: végülis csak megtanult zenélni, a myspace-en belehallgathatunk többek között a Chaplin -diktátor című film emlékezetes beszédét felhasználó zenéjébe is.
süti beállítások módosítása