Gyöngyszemek a remixkultúrából, videós mémek, érdekességek

TV tenor

TV tenor

Vígjátékból horror, horrorból családi film

2008. április 28. - nagytv2141
Vígjátékból nem is túl nehéz horrort csinálni, főleg, ha Jim Carrey az áldozat. Annyira szélsőséges figura, hogy a megfelelő képsorokat kiválogatva "szinte" csak az aláfestő zene, és a vágási ritmus profi használatával készen is van az eredeti szórakoztató termék újragondolása.


 DUMB MEGÖLI DUMBERT



Egy kis pluszt ad az előbbiekhez a következő - szintén Dumb and Dumber - újravágott trailer, mégpedig annyiban, hogy az egyes kulcs képkockákat volt olyan bátor a vágó zoomolni. Nagyon erős hatások létrehozhatók ilyen pofonegyszerűen, nézzük csak:


 LURK AND LURKER (magyarul talán: Leshely, és kém, de angolul jobban hangzik)



Na jó, itt a blogban bőven volt már példa arra, hogy a teleshopon kívül mennyiféle film alkalmas a vérengző "amatőr" kezei alatt újrarendezve egy képzeletbeli horrort beharangozni. Gyerekkoromban nekem is valahogy könnyebben ment emberi arcokat rémisztőre rajzolni, szép helyett...

Ezért hát nagy meglepetésemre szolgált a következő újramixelt filmelőzetes, mégpedig a Stephen King - általalam egyáltalán nem kedvelt - Ragyogás című könyvéből készített remix, Jack Nicholsonnal a főszerepben.


 RAGYOGÁS - CSALÁDI VERZIÓ




süti beállítások módosítása