Gyöngyszemek a remixkultúrából, videós mémek, érdekességek

TV tenor

TV tenor

Origami mashup - fast film

2008. augusztus 12. - nagytv2141

Nagy moziklasszikusok százai összegyúrva egy díjnyertes animációban, ami igazából egy mashup-movie, vagyis újrakevert kisfilmecskében végződik. Ez a FAST FILM(14').

A FAST FILM (2003) azon filmek egyike, ami miatt az animációnak van értelme: itt szó szerint bármit tehetsz, amit akarsz. Azok, amik emlékezetessé tesznek egy animált filmet a történet, a karakterek és az animáció, de ez a film a ritka példák egyike: a technikája miatt óriási.

A képsorok megvalósításakor több ezer filmről képeket nyomtattak ki, (több mint 65000-et) és háromdimenziós alakokra hajtogatták őket. A papírfigurákat ekkor lefényképezték és kompozitálták, utóhatásokkal láttak el After Effectsben. Elképzelhetetlen az az erőfeszítés, amit ez film igényelt, hiszen több száz akciófilmnek az azonos helyszíneit meg kellett találni, és azokat értelmes történetbe kellett ültetni. Hihetetlen kreatív teljesítmény!

A dolog rossz oldala, hogy a film valószínűleg soha nem kap közlési engedélyt az USA-ban, mert több mint 300 filmrészlet használatához  nincs engedélye a Wildrich Filmnek. Aggodalomra mégsincs okunk, a film hivatalos honlapján a DVD megrendelhető. Ha tovább is érdekel a dolog a készítésről készült fotósorozaton a kulisszák mögé tekinthetsz.

süti beállítások módosítása