Gyöngyszemek a remixkultúrából, videós mémek, érdekességek

TV tenor

TV tenor

Missing Pages - film kizárólag fotók felhasználásával, HD felbontásban

2008. február 20. - nagytv2141
A technika fejlődésével, és a fejlett eszközök nagyközönséghez jutásával az eddig talán nem is gondolt eszközök is tudnak a film létrehozásának alapjai lenni. Jelen esetben kicsit marketingesen fogalmazva, adhattam volna ilyen címet is:

Hogyan lehet filmet készíteni Photoshop segítségével?

A missing pages című film ennek egy csodás példája. Azonkívül, hogy a történet egy átlagos japán depressziós koponyájába való betekintést ad, a képi világ - számomra legalábbis - egészen újszerű.

LD50-től idézve: "Jerome Olivier rövidfilmje, a MISSING PAGES gyönyörű technikai megoldásokkal és ezzel egyenes arányban sablonos történettel halmoz el minket, ami sok vizet nem zavar, a megvalósítás azonban elég sokáig kísért majd a retinán. A 14 hónap alatt elkészült film teljes egészében digitális fotókból (illetve az azokat kiegészítő minimális grafikai munkából) állt össze, a fotomation technikával készített HD-verzió ingyenesen letölthető a film oldaláról, hajszálaktól a redőkig minden éles, átlátható és tiszta.

...Tanokura professzor 35 évig kutatja az időutazás lehetőségét, családja vagy meghalt vagy elhagyta, gyászát pedig csak az az apró tény szakítja félbe, hogy a jövőből érkező biztonsági szolgálat terrorizmus vádjával akarja letartóztatni. A film 24 perce egy pillanatig sem tér ki a szokásos mederből..."

 MISSING PAGES - A film első néhány perce

 
süti beállítások módosítása