Gyöngyszemek a remixkultúrából, videós mémek, érdekességek

TV tenor

TV tenor

A három nővér és az igazi Körmendi János

2008. január 10. - nagytv2141
A sajtóban sokmindent meg lehet tudni róla, ami engem közelebb hozott az igazi Körmendihez (miért csak akkor kezdünk értékelni valakit, amikor már nincs köztünk?), az Forgács Gáborhoz írt egy levele, amit Forgács az atv-ben olvasott fel, a reggeli jamben. Igaz, '94-ben volt ez, de az akkor nagyon "nyomuló" Forgácsnak írt levelében önmagáról is sokat mond ez a ritkábban, de akkor nagyon emlékezetesen megjelenő nagy színészünk:

"...Már olyan rangban vagy kedves Gábor a színészi pályán és a közönség kegyeiben, hogy itt az ideje szelektálni a megjelenéseket, s nem csak a kasszát kell gyarapítani, hanem a színészi nimbuszt gazdagítani akár ritkább, de mindig újat felmutató ragyogással.

Nem igaz, hogy addig kell a vasat ütni, amíg tüzes. Igaz lehet ez egy kovács szakmában vagy a hakniban, de te hivatottabb művész vagy, nagyobb felelősséggel a magad tehetsége iránt! "

Körmendi János egyik legjobb alakítása:


Ja, és még pár dolog, amit FOrgács Gábor elmondott: kütyümániás volt Körmendi János! Élvezettel beszélgettek a modern technikai dolgokról, például amikor vett egy színes nyomtatót Körmendi, akkor egy Forgács fotót "megfotosoppolt" vagyis feliratokat rakott rá, és Forgácsnak ajándékozta, mert jóbarátok voltak.

Barkácsolni is nagyon szeretett: egy jelenetben állítólag temetkezési vállalkozót alakítva elővette a szemüvegtokját, ami egy picike koporsó-modell volt, minden apró részletével(fogantyú és hasonlók) kidolgozva...A hétvégi házában minden bútor saját gyártmánya volt! Döbbenet, mennyire rejtett élete tud lenni egy színésznek. Legalábbis számomra eddig az volt...

A három nővér, második fejezet:
süti beállítások módosítása