Gyöngyszemek a remixkultúrából, videós mémek, érdekességek

TV tenor

TV tenor

Spielberg: Párbaj című kultmozija neten!

2008. január 08. - nagytv2141
Ha már teljes filmekről van szó, mint az előző bejegyzésben, akkor semmiképp ne hagyjuk ki a video.google.com-ot. Flash playeren belül több órányi "mozizást" ígér az a rengeteg film, ami megtalálható. Egyik érdekesség - és angolul nem tudóknak is kellemes élmény - Spielberg első filmje, a Párbaj is megnézhető!

Mr. Mann (Dennis Weaver) egy kaliforniai úton autózik. Nyugodtan halad, van még ideje fontos üzleti megbeszéléséig. Megelőzi az előtte pöfögő kamiont, és visszaáll kényelmes autósebességére. De ekkor történik valami, amit Mr. Mann nem ért. A kamion üldözőbe veszi. A negyven tonnás szörnyeteg az életére tör. És Mr. Mann, a békés kertvárosi polgár hamarosan rájön, hogy harcolnia kell. Gép gép ellen, sofőr sofőr ellen. Kezdetét veszi egy különös, halálos párbaj...


E-Arctól kölcsönzök még néhány mondatot, pompásan írja le a lélektani részt:
"A lélekrajzi dráma során a férfi a kezdeti hitetlenkedéstől a fel-feltámadó harcolni akarásán át a teljes megtörtségig végighalad az összes lehetséges állapoton. Újra s újra kibúvókat keres: kisemberként a rendőrség nyújtotta törvény-biztonságért kiált, próbál menekülni, elbújni, másoktól segítséget kérni, a kamion azonban kíméletlenül porba zúzza kísérleteit, elkergeti a lehetséges segítőket, újra s újra utoléri, vagy bevárja játékszerét."

Tény, hogy nem 5.1-es hangrendszert, és HD DVD képminőséget lehet elérni ebben a műfajban - jelenleg - de ez csak idő kérdése, és erről a témáról később remélhetőleg írok majd.
süti beállítások módosítása