Gyöngyszemek a remixkultúrából, videós mémek, érdekességek

TV tenor

TV tenor

Vicces videóról címlaplánnyá válni - modern tündérmese

2008. június 20. - nagytv2141

Sophie Merry karrierje egy vidám estén rögzített táncával és az "upload" gomb megnyomásával kezdődött. Vicces mozgását több millióan látták és szeretik, de ma már egy ruhamárka, az ETAM reklámarcává is vált. Egy kis összefoglaló, hogyan is történt mindez.

Groovy dancing girl - az első lépés a világhírnév felé

A tánc attól humoros, hogy kicsit lassabban játszotta le magának a dalt, és úgy lett a videó is rögzítve, majd azt felgyorsította. Így egy kicsit gegfilmszerű a kész klip.

A modern sikertörténet következő lépése az volt, amikor egy francia reklámügynökségnél a tonnányi dailymotion és youtube, stb. videó között Sophie-éra esett a választás: az Etam legújabb kollekciójához vele szeretnének kommunikációs kampányt készíteni. Könnyű a dolgom, mert az egészről készült egy dokumentációs film.

Sophie Párizsban - a tündérmese első része

Sophie Párizsban - a tündérmese második része

Végül a reklámügynökség által készített 2 videó: 

A kommunikációs kampány a filmen láthatóan a párizsi kiraktokban, plakátokon, az üzletekben videókon látható, és készült egy honlap is, ahol az amatőr táncosok millióinak felvételeit várják, természetesen, ha Etam farmerban illegetik magukat. Eddig a tündérmese.

A történet általam fabrikált vége pedig ez: az ismeretlenségből hírességgé vált lány története eddig szép, de megnézve az új, Etam által pénzelt táncos filmek látogatottságát, meg kell lepődnünk: április közepe óta néhány százan láttak csupán!

Ezt összevetve azzal, hogy a filmek alatt szándékosan az eredeti videó alatti Daft Punkot utánzó zenét lehet hallani - tehát az eredeti zene, ami profi és jó, és az eredeti tánc, aminek éppen az eredetisége miatt van bája - van egy gyanúm.

Az, hogy a nagy pénzen utángyártott, márkaideológiába beerőszakolt, és tulajdonképpen semmi újat nem mutató(!) kampánynak - legalábbis online oldalon - nem sok sikere van. Igen, ilyen is van, nem ártott volna kicsit átgondolni a reklámügynökségnek, mit is akarnak: hülyére venni a tömeget, vagy ennyi pénzen kicsit továbbgondolni a szotrit, ha már Sophiehoz és táncához ragaszkodnak.

süti beállítások módosítása