Gyöngyszemek a remixkultúrából, videós mémek, érdekességek

TV tenor

TV tenor

Hol a fenében van Matt? - amatőr videózásból üzlet

2008. június 16. - nagytv2141
Szakállasnak mondható történet, de a felhasználók által generált tartalom(UGC) egyre nagyobb sikerének egyik megemlítésre méltó mozzanata Matt Harding története, és videója, aminek van is aktualitása.

Milyen az, amikor a szeptember 111-ről elhíresült fotosoppolt képek turistáját, Waldot valaki megirigyli, éppen van egy kis dohány a zsebében, és körbeutazza a világot?

Matt egy ausztrál cégnél dolgozott fejlesztőként, az épp aktuális Destroy All Humans! nevű játékon, amikoris eldöntötte: nem fog két évet egy tömegmészárlást modellező játékra pazarolni életéből.

Talán ennek a játéknak a szellemiségét megtámadva is készítette ezt a nagyon vidám filmecskét, ami 15 országban játszódik, és cselekménye nagyon egyszerű: híres turisztikai látványosságok előtt táncol.



A filmecske hatalmas sikert aratott, köszönhetően a videomegosztóknak és a vírusvideók elindítását megvalósító ismerősöknek. Ez felkeltette a Stride rágógyártó cég érdeklődését és szponzorálásuknak köszönhetően Matt 2006-ban beutazta kb. az egész világot, a médiából ismert rengeteg látványosság előtt táncikálva.

Következő útja 6 hónapig tartott és 7 kontinens 36 helyszínén fordult elő sajátos táncával, az Antarktisztól a tenger alatti korallzátonyokig.

Na és az aktualitás: a bejegyzéstől számítva 2 napra megjelenik Matt 2008-as turista-videója, aminek helyszíneit már most is megnézhetjük google maps-en.

A bejegyzés véletlenül Addict bejegyzésével egyidőben jött létre. Kicsi a világ.
süti beállítások módosítása