Gyöngyszemek a remixkultúrából, videós mémek, érdekességek

TV tenor

TV tenor

Forró vizet a kopaszra!

2008. január 07. - nagytv2141
Ebédidőre "optimalizált" filmeket is lehet találni a videomegosztókon. Hadd mutassak be a magyar filmtörténetből egy keserédes(keserűbb, mint a TANÚ) alkotást, sokak kérésére egy ideje elérhető a filmarchívum legújabb fejlesztésén, a youtube-on.

Boróka, a borbély, sőt egyenesen fejnyíró művész kezében megszalad az olló, és oda lesz a frizura. Sajtár Dezső fejét kopaszra kell nyírni! Ám a károsult a borbélyt akarja kinyírni, aki rettenetesen megijed. A lakótelepen bolyongva félelmében összetéveszt lakást, asszonyt, úgy nyomoz üldözője után. Boróka és Sajtár sem bírja sokáig az idegi tehet, a kórházban találkoznak újra. Boróka, hogy feloldja bűnét, maga is lekopszíttatja fejét, majd a többiekét is, ezzel meg is oldódna a probléma, ha nem jönne a locsolókocsi, és vissza nem állítaná a szorongásukat.

Rendező:Bacsó Péter
Zene:Vukán György

Első szín, ahol megtörténik a nyírás maga:



Kicsit megkésett ünneplés is ez részemről, hiszen január 6-án volt nyolcvan éves Bacsó Péter Kossuth-díjas filmrendező, kiváló művész, a Magyar Mozgókép mestere.

1968-ban a Nyár a hegyen című filmje elnyerte a San Sebastian-i filmfesztivál Ezüst Kagyló Díját, a Forró vizet a kopaszra az akkor még kevéssé ismert Steven Spielberg Párbaj című thrillerét utasította maga mögé, elnyerve az 1972. évi Taorminai Nemzetközi Filmfesztivál Nagydíját.

Egyszemélyes tv-történeti eseményem, hogy teljes filmet neten, fejezetekben még nem láttam. Próbáld ki te is!

2. fejezet - BOLYONGÁS




3. fejezet - VÉGRE OTTHON




4. fejezet - ÉTTEREMBEN

5. fejezet - ÜGYINTÉZÉS

6. fejezet - ORVOSNÁL

7. fejezet - TALÁLKOZÁS

8. fejezet - A MUNKA BÜDÖS

9. fejezet - OTTHON

10. fejezet - MAGYAR FOCI

11. fejezet - LOCSOLÓKOCSI

12. fejezet - VÉGE

süti beállítások módosítása