Gyöngyszemek a remixkultúrából, videós mémek, érdekességek

TV tenor

TV tenor

Zenemű egy lakásra és hat dobosra - Stomp 2.0 svéd humorral

2011. július 04. - nagytv2141

 

Vannak zenék, amikbe belehallgatva azt gondolnánk, "ez terrorizmus a füleim ellen!" Talán ezt a kifordított hasonlatot próbálta filmre vinni Ola Simonsson és Johannes Stjärne Nilsson. A svéd filmesek több díjat zsebeltek be ezzel a rövidfilmmel, ami egy furcsa társaság egyik akcióját mutatja be: betörnek egy lakásba és a szobai tárgyakkal zenélnek.  

Hogy a megszerzett díjak inspirálták őket a folytatásra vagy más, nem tudom, de szeptemberben itthon is bemutatják a kisfilm alapján készített mozifilmet, a Sound of Noise-t, amihez egy nem túl bonyolult történetet is fabrikáltak. 

6 beilleszkedni nem tudó fiatal zajból formált zenével terrorizálja a várost. Velük szemben adott egy botfülű rendőr, akinek családja a klasszikus zene bűvöletében él, neki viszont egyetlen célja, hogy legyen végre csend. A zenei terroristák kézre kerítése így személyes ügyévé válik. Ebből az alaphelyzetből bontakozik ki film, megismerjük a családi hátteret, később bejön a szerelmi szál is és megvannak a vicces, elnagyolt karakterek is.

A traileren kívül egy részlet is megtalálható a filmből, a Music for one Highway: 

 

süti beállítások módosítása